Mindst 60 dræbt i mudderskred nær Rio

Et mudderskred nær ved Rio de Janeiro dræbte mindst 15 mennesker fredag.
Foto: Felipe Dana/AP/POLFOTO

Mindst 60 dræbt i mudderskred nær Rio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindst 60 mennesker omkommet i forbindelse med mudderskred, der har ramt delstaten Rio i Brasilien. Flere gæster på et lille luksushotel er blandt de dræbte.

Mindst 60 mennesker er omkommet i forbindelse med et mudderskred, der nytårsdag ramte delstaten Rio i Brasilien.

Blandt de dræbte er adskillige gæster på et mindre luksushotel, som fejrede nytåret på en ø nær hovedstaden Rio de Janeiro. Hotellet og adskillige huse på øen Ilha Grande er begravet i mudder efter dage med styrtregn.

- Det er et skrækkeligt syn, siger viceguvernør Luiz Fernando Pezao til radiostationen CBN.

Hotel Sankay var fyldt op med omkring 40 gæster, heriblandt flere børn, da ulykken skete og forvandlede turistparadiset til et ubegribeligt helvede.

- Det var en øredøvende larm. Jeg har aldrig hørt noget lignende. En høj torden, der ikke ville stoppe, fortæller Felipe Gomes Martins, som er nabo til hotellet.

Mindst 26 af hotellets gæster menes at være omkommet i mudderet. Der er ikke offentliggjort oplysninger om de dræbtes nationaliteter.

Myndighederne siger, at de enorme vandmængder har skabt stor risiko for flere jordskred mange steder i provinsen, hvilket også gør redningsarbejdet ekstremt vanskeligt.

- Vi kan ikke bruge tungt maskineri på grund af risikoen for at udløse nye jordskred, forklarer chefen for det lokale brandvæsen, Pedro Machado.

Han betegner desuden chancen for at finde overlevende som "meget lille".

Flere end 3000 mennesker har forladt deres hjem i Rio, hvilket er omtrent det samme antal som under lignende mudderskred, der ramte delstaten for et år siden.

Mindst 60 dræbt i mudderskred nær Rio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce