Forsøg på at få en syrisk våbenhvile i stand under de muslimske helligdage Eid al Adha har været resultatløse.

Mindst 21 mennesker, deriblandt fire børn og seks kvinder, blev dræbt, da en minibus eksploderede tidligt onsdag i den sydlige syriske by Noa, oplyser aktivistgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Aktivister fra oppositionen siger, at minibussen ramte en landmine, der var lagt på stedet af præsident Bashar al-Assads styrker. Regeringen har ikke kommenteret mineeksplosionen, der skete i et oprørskontrolleret område i Syriens Deraa-provins, hvor der er militær på den nærliggende base, Tel al-Jumaa.

Assads styrker kæmper mod oprørsstyrker, der er vokset ud af en folkelig opstand mod regimets jerngreb om landet igennem fire årtier.

Forsøg på at få en våbenhvile i stand i forbindelse med de muslimske helligdage Eid al Adha har været resultatløse i Syrien.

Observatorium for Menneskerettigheder, som har hovedkvarter i London, melder om kampe i de fleste provinser onsdag. Gruppen siger, at krigsfly er blevet sendt til ørkenbyen Deir al-Zor.

Gruppen siger, at mindst 27 regeringssoldater er blevet dræbt under hårde kampe i Deir al-Zor i de seneste dage.

I alt er mere end 115.000 mennesker blevet dræbt under krigen i Syrien, hvor oprørere har vundet terræn i Daraa i de seneste måneder.

I den nordøstlige provins Hasake er mindst 10 tilhængere af al-Qaeda blevet dræbt under kampe med kurdere, siger Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Mere om emnet

Se alle

Bortført syrisk politiker er henrettet

Syriske oprørere generobrer strategisk base

Syrisk opposition kræver pres på Assad før fredsmøde