Milosevic-sagen genoptages i næste uge


Milosevic-sagen genoptages i næste uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HOLLAND:Dommerne ved FN's krigsforbryderdomstol i Haag afgjorde i går, at retssagen mod Jugoslaviens tidligere præsident, Slobodan Milosevic, skal genoptages i næste uge, onsdag den 14. juli.

Mod flere iagttageres forventning undlod domstolen i første omgang at udpege advokater, der skal hjælpe den 62-årige ekspræsident med sit forsvar, men besluttede at Milosevic skal gennem en lægeundersøgelse, der skal fastslå om han umiddelbart er i stand til at fortsætte retssagen.

- Retssagen er udskudt til onsdag den 14. juli 2004, hvor den, afhængig af den anklagedes helbredstilstand, vil blive genoptaget, erklærede de tre dommere.

I en udtalelse vurderede dommerne, at Milosevic' tilstand er god nok til, at retssagen mod ham kan fortsætte, men at han muligvis ikke er i stand til fortsat at lede sit eget forsvar, som han hidtil har insisteret på.

- Der er ingen tegn på, at den anklagede ikke er i stand til at blive stillet for retten, men der er tegn på, at den anklagedes helbred er således, at han muligvis ikke er i stand til fortsat at repræsentere sig selv, understregede dommerne.

De bad desuden en kardiolog vurdere "den anklagedes evne til fortsat at repræsentere sig selv samt den mulige konsekvens for retssagens forløb, i fald han beslutter at gøre dette".

Selv om dommerne ikke umiddelbart pålagde den tidligere jugoslaviske leder at få en forsvarsadvokat, er domstolen ved at sammensætte en liste over advokater, der kan beskikkes, hvis det på et senere tidspunkt besluttes, at Milosevic skal have hjælp med det enorme arbejde, så sagen kan fortsætte.

I løbet af sagens første to år, fra februar 2002 til februar 2004, har sagen været udsat i alt 13 gange på grund af Milosevic' dårlige helbred. Han lider af for højt blodtryk og har risiko for at få et hjerteanfald, særligt i stressede situationer, konkluderede læger, der er tilknyttet domstolen. (ritzau)

Milosevic-sagen genoptages i næste uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce