Millionkup mod pengetransport i Frankrig


Millionkup mod pengetransport i Frankrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maskerede og bevæbnede røvere slår til mod en pengetransport i det sydlige Frankrig. Byttet blev antageligt på omkring 30 millioner kroner.

Det lykkedes mandag en halv snes maskerede mænd at røve adskillige millioner euro efter at have sprængt sig adgang til en pengetransport i en landsby i det sydlige Frankrig.

Banden brugte flere biler til at blokere pengetransporten i landsbyen Gemenos i nærheden af Aubagne, hvorefter de benyttede sprængstoffer til at komme ind til pengene.

Den pansrede vogn medbragte over otte millioner euro (60 mio. kr.), men det lykkedes kun røverne at bryde ind i to af de fire pengebokse, siger Eric Pernet, en talsmand fra pengetransportfirmaet Sazias. Dermed fik de kun et bytte på omkring fire millioner euro, skønner han.

Mickael Maurid, en butiksansat i Gemenos, overværede røveriet og siger, at røverne var bevæbnede med maskinpistoler og havde anbragt blå politiblink på en af deres biler for at standse pengetransporten.

Efter en kort skudveksling med lokalt politi lykkedes det røverne at flygte i flere biler, som senere blev fundet forladt og sat i brand.

- Det varede i fem minutter. De var ikke grebet af panik. Det var ret imponerende, siger Maurid.

Borgmesteren i Marseilles, Jacques Dallest, siger, at dette var en "meget velorganiseret bande".

- De evnede at bryde ind i vognen ved hjælp af sprængstoffer, hvilket antyder, at de vidste, hvad de havde med at gøre, siger han.

Sazias oplyser, at pengetransporten netop havde forladt selskabets pengelager og var på vej til Toulon for at aflevere penge til Banque de France.

Millionkup mod pengetransport i Frankrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce