Militante truer Japan og Polen


Militante truer Japan og Polen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFVIST: De truede landes regeringer nægter at bøje sig for trusler fra militante muslimer
IRAK: Militante muslimer truede med angreb på Japan, Polen og Bulgarien, hvis de tre lande ikke trækker deres styrker ud af Irak. Den japanske regering afviste dog truslen og meddelte, at de 550 nødhjælpsarbejdere forbliver i Irak.

Senere rapporterede den arabiske tv-station Al-Arabiya, at en gruppe, der kalder sig selv "Sorte Flag", har taget tre indiske statsborger, to kenyanere og en egypter til fange. Gruppen truer med at dræbe dem, hvis ikke et kuwaitisk firma, som alle seks arbejder for, trækker sig ud af Irak.

I byen Samarra nord for Bagdad blev syv irakere og en amerikansk soldat dræbt under sammenstød og skudvekslinger tidligere i går. Uroen var blot endnu et bevis på, at de amerikanske besættelsesstyrkerne og den irakiske overgangsregering langt fra har kontrol med situationen eller er i stand til at nedkæmpe de mange militante grupper, som ønsker alle udenlandske borgere ud af Irak. Den irakiske overgangsregering meddelte imidlertid, at antallet af terrorangreb er faldet i den seneste tid.

Trusler afvist

De militante muslimske gruppers trusler mod Japan, Polen og Bulgarien prellede foreløbig af på de tre landes regeringer.

Japan sagde, at landets styrker bliver i Irak for at hjælpe med genopbygningen af landet.

- For at genopbygge Irak vil vi fortsætte vor støtte og ikke give efter for terrorister, hed det i en erklæring fra regeringen i Tokyo.

Det menes, at flere grupper med tilknytning til terrornetværket al-Qaeda står bag truslerne mod de tre lande og deres folk i Irak.

Gruppen, som truede Bulgarien og Polen, kalder sig den europæiske fløj af al-Qaeda. Gruppen truer med at gøre Bulgarien til "et blodbad", hvis ikke regeringen i Sofia bøjer sig for kravet om tibagetrækning.

- Til den bulgarske regering, som støtter amerikanerne, for sidste gang beder vi jer om at trække de bulgarske styrker ud af Irak, ellers omdanner vi Bulgarien til et blodbad, hed det i erklæringen.

- Til Polen og dets foragtelige premierminister Marek Belka - træk jeres styrker hjem fra Irak eller I vil høre den næste eksplosion i jeres land, når vi ønsker det, fortsatte erklæringen.

Polen har 2400 soldater i Irak, mens Bulgarien har 455 mand.

En bilbombe dræbte i går eftermiddag mindst fire personer i en sydlig forstad til den irakiske hovedstad, Bagdad.

Det var uklart, om bomben eksploderede for tidligt eller, hvad målet var med aktionen, der skete i et område, hvor der hverken er politi eller offentlige kontorer. Samtidig blev to mennesker meldt dræbt på et hospital i Bagdad, hvor en raket ramte syvende etage i bygningen.

Militante truer Japan og Polen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce