300 bevæbnede islamister og al-Qaeda-medlemmer har efter blodige kampe taget kontrollen med en by i Yemen.
En gruppe militante islamister, herunder bevæbnede al-Qaeda-medlemmer, har overtaget provinshovedstaden Zinjibar i det sydlige Yemen.

Islamisterne har taget kontrol over byen efter hårde kampe med yemenitiske sikkerhedsstyrker, rapporterer flere internationale medier.

- Omkring 300 militante islamister og mænd fra al-Qaeda kom til Zinjibar og overtog det hele, fortæller en indbygger til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge AFP har mindst 16 mennesker mistet livet i kampene mellem sikkerhedsstyrker og de militante oprørere, der nu angiveligt har taget kontrollen med byens officielle bygninger.

En unavngiven embedsmand siger dog, at hovedkvarteret for den 25. motoriserede brigade holder stand, selv om bygningen belejres af militsfolkene.

Kystbyen Zinjibar er hovedstad i den fattige Abyan-provins, der ligger i den sydlige del af landet på den Arabiske Halvø.

Oppositionen i Yemen beskylder præsident Ali Abdullah Saleh for bevidst at lade Zinjibar falde i hænderne på de militante islamister for at skærpe befolkningens frygt for al-Qaeda og dermed styrke sin egen position.

Efter at have indtaget byen lykkedes det islamisterne at befri adskillige fanger fra byens fængsel, mens mange familier valgte at flygte fra de blodige kampe.

Heriblandt Nazir Ahmed Said, som siger til AFP, at Zinjibar er indtaget af "bevæbnede mænd, som siger, at de er fra al-Qaeda".

Det borgerkrigstruede land lider også under blodige kampe mellem oppositionsstyrker og regeringstropper under kommando af præsident Ali Abdullah Saleh, som regerer fra hovedstaden Sanaa.

Kampene har alene denne uge kostet næsten 100 mennesker livet.

Myndighederne i USA betragter al-Qaeda i Yemen som verdens mest aktive terrorcelle.

Mere om emnet

Se alle

Demonstranter i Yemen kræver Saleh henrettet

Udsat valg skaber frygt for ny uro i Yemen

Stammefolk har bortført nordmand i Yemen