Militante bag trusler dræbt i Yemen


Militante bag trusler dræbt i Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Militante al-Qaeda-folk, som fremsatte trusler mod USA's og andre ambassader i Yemen, er blevet dræbt af sikkerhedsstyrkerne. Clinton advarer om ustabilitet.

Styrker fra Yemen har dræbt mindst to militante al-Qaeda-folk, som ifølge deres vurdering stod bag en trussel, der tvang den amerikanske samt europæiske ambassader til at lukke.

En yemenitisk sikkerhedsembedsmand siger til det britiske nyhedsbureau Reuters, at de dræbte fremsatte truslerne mod USA's ambassade.

- Sikkerhedsmyndighederne havde overvåget dem i adskillige dage og slog til i dag, siger han.

Angrebet skete efter forsøget på en bombesprængning i et amerikansk passagerfly juledag, der satte fokus på Yemen som arnested for terror.

Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, siger, at kampene i Yemen er en trussel mod den regionale og globale stabilitet.

- Vi kan se globale følger af krigen i Yemen og de fortsatte bestræbelser fra al-Qaeda i Yemen på at bruge sin base til terrorangreb langt uden for regionen, siger Clinton.

Vesten og Saudi-Arabien frygter, at al-Qaeda vil udnytte den manglende stabilitet i Yemen til at udvide aktionerne til nabolandet, som er verdens førende olieeksportør og til andre lande længere borte.

Clinton siger, at ambassaden vil blive genåbnet, når "forholdene tillader det".

Også andre europæiske ambassader i Yemen, heriblandt den britiske, franske og italienske, har indført restriktioner af sikkerhedsmæssige grunde.

Militante bag trusler dræbt i Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce