Militærkup i gang i Niger


Militærkup i gang i Niger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præsidenten i den vestafrikanske stat Niger er blevet sat fra magten. Der meldes om skud og eksplosioner i hovedstaden, Niamey.

Regeringssoldater stormede torsdag præsidentpaladset i Nigers hovedstad, Niamey, og pågreb landets præsident, Mamadou Tandja, og hans regering. Det oplyser diplomater.

Kuppet i den vestafrikanske stat fandt sted akkompagneret af skyderier og eksplosioner i gaderne.

En fransk diplomat siger, at Tandjas egen præsidentgarde deltog i kuppet.

- Det skete midt under et regeringsmøde. Det lader til, at præsident Tandja i øjeblikket er i oprørernes varetægt, og at også regeringsmedlemmerne tilbageholdes, siger diplomaten.

En afrikansk diplomat i Niger bekræfter tilfangetagelsen og siger, at ledende regeringsmedlemmer er blandt de tilbageholdte.

Statsradioen i Niger, der er verdens tredjestørste producent af uran, suspenderede den almindelige programflade for i stedet at spille militærmusik.

Tandja, der i dag er 71 år, har været ved magten siden 1999. Nigers forfatning fastslår, at man kun kan være præsident i to perioder af fem år. Dette omgik Tandja ved at ændre forfatningen på baggrund af en kontroversiel folkeafstemning, han udskrev i august.

Siden har Niger været isoleret af verdenssamfundet.

Militærkup i gang i Niger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce