Justitsministeren i Honduras har sigtet en stribe ledende militærfolk for magtmisbrug efter kuppet mod og udvisningen af landets præsident Manuel Zelaya.
Kuppet mod Honduras' præsident i juni har nu ført til, at landets justitsminister har sigtet en række ledende militærfolk for magtmisbrug, oplyser en talsmand for Højesteret.

- Der er tale om forskellige chefer, og forbrydelserne er magtmisbrug, siger Danilo Izaguirre, der tilføjer, at retten nu har tre dage til at svare på justitsminister Luis Rubis sigtelser.

Stabschefen for de væbnede styrker, general Romeo Vasquez Velasquez, flyvevåbnets chef, Venancio Cervantes og flådens chef Javier Prince er blandt de anklagede.

Menneskerettighedsgrupper har længe bedt landets domstole anklage militæret for dets medvirken i kuppet mod Manuel Zelaya og for at slå hårdt ned på hans tilhængere, efter at han var blevet udvist den 28. juni.

Højesteret, Kongressen og ledende erhvervsfolk støttede udvisningen af den venstreorienterede Zelaya. De frygtede, at hans planer om at ændre forfatningen dækkede over et forsøg på at blive ved magten.