Miliband freder islandsk EU-ansøgning


Miliband freder islandsk EU-ansøgning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den britiske udenrigsminister, David Miliband, mener ikke, at det islandske veto mod den såkaldte Icesave-lov bør få betydning for landets håb om EU-medlemskab.

Et fremtidigt islandsk EU-medlemskab vil ikke blive påvirket af præsidentens veto mod den såkaldte Icesave-lov. Det forsikrer den britiske udenrigsminister, David Miliband, ifølge sin islandske kollega, Øssur Skarphedinsson.

- Jeg har talt med udenrigsminister Miliband, og jeg har hans tilladelse til at angive officielt, at dette ikke vil påvirke vores EU-ansøgning, siger Øssur Skarphedinsson.

Islands præsident, Olafur Ragnar Grimsson, har nægtet at underskrive en lov vedtaget i det islandske parlament om at tilbagebetale Storbritannien og Holland cirka 28 milliarder danske kroner. Penge de to landes borgere tabte, da de islandske banker krakkede.

Beslutningen risikerer at udløse en folkeafstemning og truer også den vitale økonomiske bistand til Island samt landets forhåbninger om at blive optaget i EU.

Øssur Skarphedinsson siger, at Islands koalitionsregering gør alt for at begrænse eventuelle negative konsekvenser af præsidentens kontroversielle træk, og han understreger Islands behov for støtte fra sine nordiske naboer.

- Hvis ikke de nordiske lande bakker os op, så vil det være et frygteligt slag for os, og det vil ikke harmonere med, hvad deres ledere har sagt og med vores mangeårige relationer, påpeger ministeren.

- De er jo vores frænder, tilføjer Øssur Skarphedinsson.

Miliband freder islandsk EU-ansøgning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce