Mexico fraråder rejser til Kina


Mexico fraråder rejser til Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mexicanere frarådes at rejse til Kina, efter at gæsterne på et hotel i Hongkong er sat i karantæne i en uge på grund af H1N1.

Mexicos regering anbefalede i dag, at dets borgere ikke rejser til Kina, hvor myndighederne har indført karantæne i et Hongkong-hotel, efter at en mexicansk gæst blev syg med den nye H1N1-virus under sit ophold.

Den mexicanske udenrigsminister, Patricia Espinosa, rådede mexicanere til at "undgå rejser i Kina", som hun siger "på en uberettiget måde har isoleret mexicanere, som ikke har nogen symptomer på H1N1-influenza".

Metropol-hotellet i Hongkong blev sat i karantæne i en uge af sundhedsmyndighederne. Ingen har lov til at forlade hotellet, der ligger i Wanchai-distriktet, som er populært blandt turister. Hotellet har 200 gæster og 100 personaleansatte. Alle 300 skal forblive på hotellet i en uge, siger en lokal politichef.

Den 25-årige smittede er en mexicaner, der kom til Hongkong med fly fra Mexico med mellemlanding i den kinesiske storby Shanghai. Han behandles på et hospital og har ifølge læger det godt.

Endnu to mexicanere, der er venner med den 25-årige, er indlagt til observation for H1N1, der tidligere er kaldt svineinfluenza. Deres tilstand er ukendt.

Beslutningen om at afspærre hotellet blev truffet i går, og nu begynder gæsterne at knurre.

- De sagde, at alle skulle gå tilbage til deres værelser. Jeg vil ikke gå til mit værelse, jeg vil være ude, siger en australsk mand per telefon til lokalt tv.

- De sagde, at jeg skal blive her. Jeg får ikke lov at komme ud, og sådan er det.

Brice Chevallereau, en fransk turist, tjekkede ind på hotellet i går eftermiddag, men overnattede ikke på Metropol natten til i dag. Da han så vendte tilbage til hotellet i dag, fik han at vide, at han er omfattet af karantænen og ikke må forlade hotellet.

- Hvorfor det? Jeg var kun i lobbyen i to minutter, siger han.

Uden for hotellet er der politi alle vegne, og der er desuden et stort presseopbud.

Mexico fraråder rejser til Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce