Mexico er ved at komme på fode igen


Mexico er ved at komme på fode igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

H1N1-epidemien i Mexico er ved at aftage og mexicanerne er igen ved at tage det hele lidt mere afslappet.

Sundhedsmyndighederne i Mexico hævede i dag dødstallet i forbindelse med H1N1-influenzaen fra 44 til 45, men sagde, at epidemien er ved at aftage.

Den mexicanske sundhedsminister, José Angel Cordova, siger, at det senest registrerede dødsfald er af ældre dato, og at ingen i Mexico er døde af influenzaen siden 4. maj.

Antallet af bekræftede tilfælde af H1N1-influenzaen i Mexico er i dag på 1319, hvoraf over halvdelen har ramt personer på under 20 år.

Epidemien toppede i landet den 26. april, og de mexicanske myndigheder har siden grebet til drastiske tiltag for at forhindre H1N1-virussen i at spredes. Blandt andet har de fleste større virksomheder, offentlige kontorer, skoler, universiteter, restauranter, caféer, biografer og lignende haft lukket i en uge for at forhindre folk i at samles og sprede smitten.

Men efter at Mexico i den forgangne uge har været praktisk taget lukket ned, er landet igen "mere og mere ved at vågne op", fortæller den danske rejsemontør Henrik Søemod, der befinder sig i Toluca, 50 km vest for hovedstaden, Mexico By.

- Restauranterne er igen åbne, og fredagsmarkedet her i byen, der for en uge siden blev holdt lukket af bevæbnet politi, er i dag propfyldt med mennesker, siger Søemod til Ritzau.

- Mexicanerne er også begyndt at tage mere afslappet på det med masker. De er ikke så udbredte længere, siger han.

De mexicanske folkeskoler, der også har været lukkede i den forgangne uge, åbner efter planen igen på mandag.

Verdenssundhedsorganisationen WHO meddelte i dag, at H1N1-influenzaen, der menes at være opstået i Mexico, nu er konstateret i i alt 25 lande.

- Der er i alt 2500 bekræftede tilfælde, som har resulteret i 44 dødsfald, sagde Sylvie Briand, fungerende direktør for WHO's globale influenzaprogram.

Mexico er ved at komme på fode igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce