Merkel kræver bindende flygtningekvoter uden øvre loft


Merkel kræver bindende flygtningekvoter uden øvre loft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man kan ikke bare sige: Vi har taget vores kvote, nu tager vi ikke flere, siger Angela Merkel i appel.

Den tyske forbundskansler appellerer til sine europæiske kolleger om at gå med på en proportionel fordeling af flygtninge uden et øvre loft.

Hun vil ikke have flere lange tovtrækkerier om, hvordan man fordeler et bestemt antal mennesker i nød, når der hele tiden kommer flere.

- Vi har brug for en bindende aftale om fordeling af flygtninge efter retfærdige kriterier mellem medlemslandene, siger Angela Merkel i Berlin.

- Vi kan ikke sige, at vi skal fordele et bestemt antal. Vi bør derimod tænke over, hvordan vi håndterer de flygtninge, som kommer. Vi kan ikke bare melde et loft ud og sige: Jeg er ligeglad med alle andre, når loftet er nået, siger Merkel.

EU's kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, fremlagde onsdag i sin første State of the Union-tale i Europaparlamentet i Strasbourg et permanent system til fordeling af flygtninge imellem EU-landene under fremtidige kriser.

Planen lægger op til en obligatorisk fordeling af i alt 160.000 flygtninge, der aktuelt opholder sig i Italien, Grækenland og Ungarn.

Forslaget får en blandet modtagelse.

Den polske oppositionsleder, Beata Szydlo, langer ifølge Reuters ud efter forslaget og siger, at det lægger Polen under stort pres. Regeringen skal ikke adlyde, lyder appellen.

Juncker vil også have en liste over sikre lande, som de migranter, der ikke får lov at blive i EU, kan sendes retur til.

Retorikken fra Juncker var kontant. Det er tid til handling - ikke snak - om den politiske hårdknude, som medlemslandene har opgivet at løse ved tidligere lejligheder.

- Jeg håber, at alle denne gang vil være med om bord. Ingen retorik. Handling er, hvad vi har brug for, siger Juncker.

Merkel kræver bindende flygtningekvoter uden øvre loft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce