Merkel besøger Berlins Hohenschönhausen-fængsel, hvor Østtysklands hemmelige politi, Stasi, anbragte tusinder af politiske fanger.
Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, blev i dag den første tyske leder til at besøge det hovedfængsel i Berlin, der frem til Berlinmurens fald for 20 år siden, blev drevet af det frygtede, østtyske Stasi-politi.

Merkel, som voksede op i det kommunistiske Østtyskland, besøgte fængslet som led i højtideligholdelsen året igennem af den overraskende åbning af Berlinmuren 9. november 1989.

Merkel sagde, at Hohenschönhausen-fængslet, opkaldt efter det område, det ligger i, var et symbol på "et sørgeligt kapitel" i Østtysklands historie.

- Dette understreger den brutalitet, med hvilken folks værdighed blev krænket, sagde kansleren efter at have haft samtaler med tidligere indsatte.

- Det er afgørende, at dette kapitel i det østtyske diktaturs historie ikke bliver glemt og fejet under gulvtæppet, sagde Merkel.

Hohenschönhausen-fængslet var placeret i Østberlins militære zone, som civile ikke havde adgang til.

Fængslet husede tusinder af politiske fanger samt almindelige borgere, der havde lagt sig ud med det kommunistiske regime.