Merkel: 2010 hårdt år for tysk økonomi


Merkel: 2010 hårdt år for tysk økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyskland skal igennem en hård tid i 2010 før landets økonomi er helt ude af krisen. Det er et af budskaberne i kansler Angela Merkels nytårstale torsdag.

Når Angela Merkel torsdag aften toner frem på de tyske tv-skærme med sin nytårstale, så risikerer hun at ødelægge lidt af den festlige stemning. Et af kanslerens budskaber er nemlig, at den tyske økonomi muligvis bliver forværret i løbet af 2010.

- Vi kan ikke forvente, at de dårlige tider er overstået hurtigt. Nogen ting vil blive værre i det nye år, før de kan blive bedre, vil Merkel blandt andet sige i nytårstalen.

Til gengæld vil den tyske kansler forsøge at øge væksten og arbejde for at indføre nye regler på det finansielle marked for at forhindre en gentagelse af den økonomiske krise.

- Vi, den tyske regering, må gøre alt i vores magt for at skabe vækst, siger Merkel, der dog mener, at Tyskland kan forvente at komme stærkere ud af krisen, når først økonomien er vendt.

- Vi må og skal fortsætte med at arbejde på at indføre nye regler for de finansielle markeder, der kan forhindre overforbrug og uansvarlighed i rette tid, siger kansleren.

Tyskerne kom ud af krisens værste fase i andet kvartal af 2009. Regeringen forventer en vækst på 1,2 procent i 2010.

Merkel vil også tale om, hvad Tyskland kan gøre for løse klimaproblematikkerne, da COP15-mødet i København i endte med en flad og ikke-bindende erklæring.

- I København oplevede vi noget god vilje og forhandlingsvillighed, men desværre så vi også megen tøven og stædighed. At være opmuntret (efter konferencen) ville være en fejl, siger Merkel.

Merkel: 2010 hårdt år for tysk økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce