Medier: Tyskere og nordmænd er såret af Istanbul-bombe


Medier: Tyskere og nordmænd er såret af Istanbul-bombe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt de sårede i eksplosionen i Istanbul er både tyske og norske turister, rapporterer tyrkiske medier.

Der er tyske og norske turister blandt de sårede i den eksplosion, der tirsdag formiddag rystede den centrale Sultanahmet-plads i Istanbul og efterlod ti mennesker døde. Det rapporterer tyrkisk CNN.

Ifølge CNN Turk er der tale om seks tyskere.

Samtidig oplyser en talsmand fra et turistselskab til Reuters, at der netop var en gruppe tyske turister i området, da eksplosionen skete.

Tyske myndigheder har ikke bekræftet oplysningerne, men det tyske udenrigsministerium opfordrer tyske statsborgere til at undgå offentlige forsamlinger i Tyrkiets største by, skriver dpa.

Imens skriver tyrkiske medier, at også to nordmænd er blandt de sårede i eksplosionen. Dette er ikke bekræftet af udenrigsministeriet i Oslo.

Tidligere rapporterede den tyrkiske avis Radikal ifølge nyhedsbureauet Tass, at ni af de ti dræbte i eksplosionen er tyskere. At der skulle være udenlandske statsborgere blandt de dræbte er ikke bekræftet fra officielt hold.

Ifølge guvernøren i Istanbul er ti mennesker dræbt og 15 såret i eksplosionen.

- Politiet er ved at undersøge årsagen til eksplosionen og er ved at finde ud af, hvem der står bag den, hedder det i en erklæring fra ledende politifolk.

Reuters citerer vidner og politi på stedet for, at de har set legemsdele spredt på pladsen efter eksplosionen, der var så kraftig, at den kunne høres i de omkringliggende områder.

Sultanahmet-pladsen er beliggende i et populært turistområde med flere seværdigheder som Den Blå Moské og det byzantinske monument Hagia Sophia.

Tyrkiet har de seneste måneder været ramt af en bølge af dødelige angreb.

I oktober detonerede to selvmordsbombere midt i en folkemængde ved en fredsdemonstration i landets hovedstad, Ankara, og dræbte 103 mennesker.

Tyrkiske sikkerhedsstyrker har siden juli kæmpet mod den militante kurdiske gruppe PKK i den sydøstlige del af Tyrkiet.

Medier: Tyskere og nordmænd er såret af Istanbul-bombe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce