Medier: Mindst 50 døde efter skibbrud ved Italien

Ifølge Italiens flåde er en båd kæntret ud for Siciliens kyst, hvor mindst 200 personer ligger i havet, mens flådefartøjer og helikoptere bistår redningsarbejdet.
Foto: Armed Forces of Malta/AP/POLFOTO

Medier: Mindst 50 døde efter skibbrud ved Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreløbig er 50 døde efter skibbrud mellem Sicilien og Tunesien. Flådefartøjer søger efter flere overlevende.

Endnu et tragisk skibbrud kostede fredag mindst 50 personer, inklusiv et dusin børn, livet, da en båd kæntrede mellem Sicilien og Malta ikke langt fra middelhavsøen Lampedusa.

Ifølge Italiens nyhedsbureau Ansa blev 150 personer reddet af maltesiske skibe, mens 50 blev reddet af den italienske flåde.

- Redningsoperationen er i gang. Forholdene er svære at navigere i, da der er stærk vind, siger en maltesisk talsmand fra flåden.

Efter hans udsagn skete ulykken omkring 110 kilometer syd for Malta og 100 kilometer syd for Lampedusa.

Tidligere fredag druknede mindst 12 flygtninge, mens 116 blev reddet, efter at en båd kæntrede ud for Egyptens kyst tæt på landets næststørste by Alexandria. Angiveligt havde de ombordværende forladt landet illegalt.

Begge episoder vækker mindelser om flygtningekatastrofen i sidste uge, hvor flere end 300 flygtninge undervejs til Europa frygtes at være omkommet, da et skib sank ud for middelhavsøen Lampedusa.

- I kølvandet på Lampedusa-tragedien har vi hørt solidariske udmeldinger fra alle EU-lande, men disse vil forblive tomme ord, hvis de ikke følges op af konkrete tiltag, siger EU's kommissær for indre anliggender, Cecilia Malmström, i en pressemeddelelse.

Flygtninge og indvandring ventes at komme på dagsordenen på næste EU-topmøde senere i oktober.

Desuden vil Italiens premierminister, Enrico Letta, også gøre emnet til et tema for det italienske EU-formandskab i anden halvdel af 2014.

Letta har tidligere sagt, at Italien vil holde en statsbegravelse for ofrene for sidste uges flygtningekatastrofe, hvor flere end 300 flygtninge frygtes at være omkommet.

Ifølge tal fra FN's højkommissariat for flygtninge er 32.000 flygtninge ankommet til den sydlige del af Italien og Malta dette år alene. Omkring to-tredjedele af dem har søgt om asyl.

I den senere tid er der sket en stigning i antallet af flygtninge fra den syriske borgerkrig og de politiske uroligheder i Egypten. Mange håber på at finde arbejde i Europa, og ofte bliver de ikke i Italien særlig længe.

Medier: Mindst 50 døde efter skibbrud ved Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce