Medier: Han var målet for USA's angreb i Somalia


Medier: Han var målet for USA's angreb i Somalia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En terrorist-leder, som går under navnet Ikrima, menes at være manden, som Navy Seals var efter.

Målet for weekendens militære mission i Somalia, hvor soldater fra den amerikanske elitestyrke Navy Seals slog til mod et tilholdssted for al-Shabaab-krigere, var en kenyaner af somalisk oprindelse, der kendes under navnet Ikrima.

Det fortæller amerikanske embedskilder, som kun vil udtale sig under forudsætning af anonymitet, til nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske radiostation NPR rapporterer det samme og tilføjer, at manden beskrives som en "terroristleder af høj betydning". Hans fulde navn skal være Abdikadir Mohamed Abdikadir, lyder det.

USA's forsvarsministerium, Pentagon, har officielt bekræftet, at amerikanske styrker var involveret i en mission mod en "kendt terrorist" fra al-Shaabab, men har ikke uddybet yderligere.

Det er uklart, om Ikrima blev dræbt eller såret under angrebet.

New York Times har tidligere skrevet, at Shabaab-lederen menes at have mistet livet under angrebet, hvor amerikanske kommandosoldater slog til mod mandens strandvilla i den sydlige havneby Barawe i Somalia.

Men ifølge avisen blev Navy Seals-styrkerne tvunget til at trække sig tilbage, før de var i stand til at bekræfte, at han rent faktisk var død.

Andre toneangivende medier, heriblandt nyhedsbureauet Reuters, har rapporteret, at militslederen hverken blev slået ihjel eller taget til fange i aktionen.

Ifølge New York Times var det amerikanske angreb med toptrænede specialsoldater en reaktion på terroranslaget mod shoppingcentret Westgate for to uger siden i den kenyanske hovedstad, Nairobi, som kostede mindst 67 mennesker livet.

Al-Shabaab, som har bånd til terrornetværket al-Qaeda, har taget skylden for angrebet.

Medier: Han var målet for USA's angreb i Somalia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce