Massegrave med 100 lig


Massegrave med 100 lig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ELFENBENSKYSTEN:Mindst 99 lig er blevet fundet i tre massegrave i Elfenbenskysten, sagde FN's mission i det vestafrikanske land mandag.

Massegravene er fundet i den nordlige del af landet i Korhogo-området, der kontrolleres af oprørere.

- Nogle af disse mennesker blev dræbt af skud. Ifølge pålidelige øjenvidner, blev andre kvalt, hedder det i en erklæring fra FN's operation i Elfenbenskysten (UNOIC).

En FN-talsmand sagde, at ofrene blev dræbt under sammenstød mellem riva- liserende grupper 20. og 21. juni. Han tilføjede, at det er uklart, om der er civile blandt ofrene.

Kampene i sidste måned mellem rivaliserende oprørsgrupper fandt sted i både Korhogo og Bouake. De begyndte med et natligt angreb 20. juni rettet mod en konvoj, der var på vej fra nabolandet Burkina Faso til Korhogo med bl.a. oprørslederen Guillaume Soro.

Yderligere kampe fulgte i Bouake mellem tilhængere af Soro og tilhængere af en tidligere kupmager, Ibrahim Coulibaly.

UNOIC har indledt en undersøgelse af kampene.

Menneskeretsorganisationen Amnesty International (AI) opfordrede mandag til, at UNIOC straks offentliggør resultatet af undersøgelsen.

AI siger, at flere af ofrene for kampene blev fundet med deres hoveder hugget af og at nogle af de dræbte havde hænderne bundet på ryggen. (AFP)

Massegrave med 100 lig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce