Markant støtte til Aubry før fransk valg

Martine Aubry, leder af socialistpartiet, kan blive den første kvindelige præsident i Frankrig. Den tidligere regeringsleder Laurent Fabius peger på Aubry som sin foretrukne kandidat til valget i 2012
Foto: AP Photo/Polfoto

Markant støtte til Aubry før fransk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere premierminister Laurent Fabius støtter socialisternes leder som fransk præsidentkandidat

Sandsynligheden for at Frankrig næste år vil få sin første kvindelige præsident nogensinde er taget til, efter den tidligere premierminister Laurent Fabius tirsdag gav sin støtte til socialisternes leder Martine Aubry, som partiets præsidentkandidat.

Fabius, der af flere blev set som en mulig kandidat efter Dominique Strauss-Kahn-sagen, oplyste samtidig, at han ikke ønsker at stille op til præsidentvalget.

- At Fabius støtter Aubry indebærer med stor sandsynlighed, at hun skal kæmpe med Francois Hollande, socialistpartiets tidligere leder, om at blive udpeget til partiets foretrukne kandidat, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsident Nicolas Sarkozy har i lang tid klaret sig dårligt i meningsmålingerne, og det er ikke blevet bedre efter beskyldningerne mod Strauss-Kahn om seksuelle overgreb på en stuepige i New York.

Strauss-Kahn var inden han blev anholdt i USA den 14. maj oppositionens mest oplagte kandidat til præsidentvalget næste forår.

Men selv med Den Internationale Valutafonds tidligere direktør ude af betragtning, formår Sarkozy ikke at opnå den nødvendige støtte hos vælgerne.

En meningsmåling tirsdag viste, at Sarkozy vil tabe valget uanset om modkandidaten hedder Aubry eller Hollande.

- Aubry har kvaliteterne til at blive republikkens første kvindelige præsident, siger Fabius til tv-stationen TF1.

Socialistpartiet offentliggør i oktober navnet på dets kandidat til præsidentvalget.

Markant støtte til Aubry før fransk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce