Maradona blander sig i Venezuelas valgkamp


Maradona blander sig i Venezuelas valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldikonet opfordrer vælgerne til at følge den politiske kurs, som afdøde Hugo Chavez udstak.

Den argentinske fodboldlegende Diego Maradona besøgte fredag gravstedet for sin gode ven Hugo Chavez, Venezuelas tidligere præsident.

Maradona bad indtrængende venezuelanerne om at stemme på den afdøde venstrefløjspolitikers udpegede efterfølger ved denne weekends præsidentvalg.

Iført en hvid skjorte og med diamanter i hvert øre opfordrede Maradona vælgerne til at støtte den fungerende præsident Nicolas Maduro og dermed fortsætte den socialistiske kurs, som Hugo Chavez stod for.

- Fortsæt kampen, sagde Maradona på det statslige tv efter sit besøg i det gravkammer, hvor Chavez ligger.

VM-vinderen i fodbold i 1986 skrev autografer til tilhængere uden for gravstedet, der er opført i marmor på en bjergskråning i Caracas, og Maradona deltog i mængdens tilråb "Chavez lever! Kampen fortsætter!".

- Fysisk er han ikke længere til stede, men vi vil fortsætte med Nicolas. Vi vil videreføre arven om ikke at lade os trampe på af nogen som helst, sagde Maradona.

- I stemmelokalerne på søndag må vælgerne genbekræfte Chavez' tanker gennem Nicolas, fortsatte han.

Torsdag deltog Maradona i Maduros sidste valgmøde. Her signerede han fodbolde og sparkede dem ud blandt en begejstret menneskemængde.

Iført en rød trøje med sit klassiske nummer 10 på ryggen gav han Nicolas Maduro et kindkys.

- Det var meget følelsesladet at tale med Diego, fordi kommandant Chavez også elskede ham så højt, siger Nicolas Maduro.

Valgets favorit fik overrakt en argentinsk landsholdstrøje af Maradona, der undskyldte, at han ikke deltog i begravelsen af Hugo Chavez.

- Han gav mig venskab og utrolig politisk viden. Chavez har ændret latinamerikanernes måde at tænke på, fordi vi var næsten i USA's vold hele vores liv. Han overbeviste os om, at vi kan klare os på egen hånd, sagde Maradona.

Maduro er oppe mod oppositionslederen Henrique Capriles ved valget, der finder sted godt en måned efter, at Hugo Chavez tabte sin langvarige kamp mod en kræftsygdom.

Oppositionen er rasende over Maduros optræden samme med Maradona på den statslige tv-station VTV.

- VTV har skamløst brudt valgreglerne, skriver Capriles på Twitter.

Maradona blander sig i Venezuelas valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce