Mandela sætter fokus på aids efter søns død


Mandela sætter fokus på aids efter søns død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SYDAFRIKA:Sydafrikas tidligere præsident Nelson Mandelas eneste tilbageværende søn døde i går af aids. Det sydafrikanske antiapartheidikon fortalte selv den sørgelige nyhed til pressen og brugte samtidig lejligheden til at bryde tavsheden omkring sygdommen.

- I lang tid har jeg sagt, at vi skal bringe HIV/aids frem i lyset i stedet for at skjule det, sagde en tydelig mærket Mandela på pressekonferencen i Johannesburg, hvor også konen Graca Machel og Mandelas ene datter var til stede.

- Det er derfor, jeg har bedt jer komme i dag. For at fortælle, at min søn er død af aids, sagde den 86-årige Mandela, der ved lejligheden bar den velkendte røde sløjfe.

Sønnen, den 54-årige Makgatho Mandela, lå forud for sin død på en intensiv adeling i flere uger. Hans kone døde i 2003 af lungebetændelse, der forbindes med HIV-infektion.

Mandelas anden søn mistede livet i en trafikulykke i 1969, mens Mandela stadig sad i fængsel for sin kamp mod det hvide apartheidstyre i Sydafrika. De tre døtre lever stadig.

Omkring fem millioner sydafrikanere er smittet med aids/HIV, og det anslås, at der dør omkring 600 sydafrikanere dagligt af sygdommen.

- Folk ser det ikke som noget specielt, når mennesker dør af HIV. Man betragter det som en sygdom for dem, der skal i Helvede og ikke i Himlen, sagde Nelson Mandela, der er en af de eneste fra den Afrikanske Nationalkongres (ANC), der har erkendt, at et familiemedlem har mistet livet på grund af den tabubelagte sygdom. (AFP)

Mandela sætter fokus på aids efter søns død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce