Mandela: Giv flere penge til kampen mod aids


Mandela: Giv flere penge til kampen mod aids

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SYDGOM: Den tidligere sydafrikanske præsident Nelson Mandela opfordrer både offentlige og private til at smide flere penge ind i kampen mod aids
THAILAND:Nelson Mandela forsøgte i går at samle verden i kampen mod aids på verdens største konference i Thailand om sygdommen.

Mandela opfordrede regeringer og private firmaer til at hælde penge i kassen, efter at konferencen først og fremmest har handlet om, at de største spillere - USA og EU - ikke har evnet at stille med den nødvendige finansiering.

- I en verden, der er så delt, har vi nu en unik mulighed for at bringe os alle sammen om en fælles udfordring, sagde Mandela, der er en af de mest synlige i kampen mod aids.

Han understregede, at verdens største helbredsrisiko kræver stærkt lederskab, at landene er ordentligt klædt på til at bekæmpe aids, og at donorer må forøge bidraget til Den Globale Fond - der bekæmper aids, tuberkulose og malaria - "betydeligt".

- Vores manglende evne til handle afgørende i denne sag hænger direkte sammen med, at vi ser bort fra en fælles menneskelighed, sagde Mandela, der bliver 86 år på søndag.

Han blev hyldet, da han ankom til konferencen, og har været højdepunktet på en konference, som er blevet overskygget af uenigheder om USA's rolle i bekæmpelsen af den omfattende epidemi.

Amerikanerne beskyldes blandt andet for at køre deres eget løb uden om Den Globale Fond, og mangler at indbetale penge til fonden. Som svar på kritikken har amerikanerne meddelt, at de ikke betaler de resterende penge, så længe andre lande - heriblandt EU - heller ikke lever op til sine forpligtelser over for fonden.

Den tidligere sydafrikanske præsident nævnte ikke USA i sin tale, men appellerede til alle donorer om at øge bidraget til Den Globale Fond.

Indtil videre har 20 millioner mennesker på verdensplan mistet livet på grund af aids. (AFP)

Mandela: Giv flere penge til kampen mod aids

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce