Mand forgiftede elefanter: Skal 15 år i fængsel


Mand forgiftede elefanter: Skal 15 år i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 100 elefanter er siden maj blevet dræbt i Zimbabwes største nationalpark. 12 personer er anholdt.

En domstol i Zimbabwe dømte onsdag en 26-årig mand til 15 og et halvt års fængsel, efter at han var fundet skyldig i at ligge inde med store mængder elfenben.

Manden blev i sidste uge anholdt sammen med en 18-årig mand, efter at 10 elefanter var fundet døde. Dyrene var blevet forgiftet med cyanid. Den 18-årige er endnu ikke dømt.

Den 26-årige risikerer at få endnu en fængselsstraf. I en separat sag er han sigtet for krybskytteri.

Politiet har fundet 14 stødtænder fra de dræbte elefanter, der levede i Hwange National Park, skriver nyhedsbureauet AFP.

Parken er Zimbabwes største og Afrikas tredjestørste dyrereservat. Siden maj er mere end 100 elefanter i området blevet forgiftet og dræbt med cyanid.

12 personer er anholdt, og indtil videre er fire blevet dømt i forbindelse med forgiftningerne.

Den ulovlige handel med elfenben er en lukrativ forretning for kriminelle grupper og en trussel mod bestanden af elefanter i Afrika.

Efterspørgslen på elfenben er vokset i takt med øget velstand i Kina og de sydøstasiatiske lande.

FN advarede tidligere i år om, at den ulovlige nedskydning af dyr i Afrika er mere end fordoblet siden 2007. Krybskytter har blandt andet dræbt tusindvis af elefanter.

Militante grupper menes også at være involveret i den ulovlige handel med stødtænder samt horn fra næsehorn.

Den amerikanske organisation Elephant Action League skønner ifølge Global Post, at den somaliske terrorgruppe al-Shabaab månedligt tjener op til 600.000 dollar eller over tre millioner kroner på at sælge elfenben.

På det sorte marked er kiloprisen for elefanters stødtænder omkring 2200 dollar, mens kiloprisen for næsehornets gevækst er helt oppe på 66.000 dollar ifølge officielle skøn fra den amerikanske regering.

Kenya vil tage helt nye midler i brug i kampen mod krybskytteriet. Myndighederne placerer nu mikrochips i alle landets næsehorn, skriver AFP.

Mand forgiftede elefanter: Skal 15 år i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce