Maldiverne klynger sig til håbet


Maldiverne klynger sig til håbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MALDIVERNE:Indbyggerne på øgruppen Maldiverne har i årevis frygtet, at de 1192 små paradisøer en dag vil blive slettet af landkortet på grund af den stadig stigende vandstand. Men ingen var klar på en generalprøve af begivenhederne, da flodbølgen skyllede over øerne den 26. december.

Turismen er livsnødvendig for Maldiverne, der er hjemsted for 300.000 sunnimuslimer, som takket være turismen er blevet de mest velstående i Sydasien.

Tsunami-bølgen har ødelagt store dele af infrastrukturen, og den har samtidig kastet en mørk skygge over fremtiden for turismen på de lysende hvide sandstrande.

82 mennesker mistede livet på Maldiverne, heriblandt tre turister. 26 personer er stadig savnede. Set i lyset af katastrofens omfang, hvor omkring 160.000 mennesker mistede livet, er tabstallene på øgruppen begrænsede.

Men selv om de umiddelbare tab ikke har været så store som i mange af de andre ramte områder, kan flodbølgen få alvorlige langvarige konsekvenser for landet. For forsvinder turisterne, forsvinder en tredjedel af landets indtjening samtidig.

Da bølgen ramte, opholdt 17.000 turister sig på øerne. I dag er tallet mere end halveret.

- Vores budskab til turisterne er, at det er tid til at bidrage til, at Maldiverne kommer oven på igen. Den bedste måde, at gøre det på, er ved at besøge øerne igen. Kom og slap af og hjælp os med denne proces, siger landets turistminister, Mustafa Lutfi.

Bekymringer over den stigende vandstand har længe været tilbagevendende for indbyggerne på øgruppen. Maldiverne har derfor stået i spidsen for en international kampagne for at begrænse udslippet af drivhusgasser, som menes at bidrage til den globale opvarmning, der bevirker, at vandstanden i havene stiger.

Atollerne i øgruppen ligger ikke langt over havets overflade, og landets præsident, Maumoon Abdul Gayoom, advarer derfor om, at en stigning i vandstanden på bare en meter kan udslette Maldiverne.

Eksperter har forsøgt at regne ud, hvor lang tid der går, inden vandstanden formentligt er steget til det kritiske niveau, og budet lyder på mellem 30 og 100 år. Men da flodbølgen ramte, frygtede mange, at det var en forsmag på begivenhederne.

Set i forhold til turismen var sidste år det bedste for øgruppen. 616.000 solglade turister besøgte øerne i forhold til 570.000 året før.

Maldiverne har et helt unikt koncept, fordi turisterne og de lokale ikke blandes. Ud af de 1192 øer er de 199 beboet af lokale, og her kræver det speciel tilladelse at rejse til for udefrakommende. Hotellerne er fordelt på de øvrige øer, hvor hvert hotel har sin egen lille paradisø. En overnatning koster mellem 2800 og 4000 kroner i danske penge.

Maldiverne klynger sig til håbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce