Måling: Polens PiS-parti går frem ved lokalvalg

Også Polens tidligere præsident Lech Walesa deltog i regionalvalget. Han var iført en trøje med teksten "Forfatning", da han stemte i byen Gdansk.

Måling: Polens PiS-parti går frem ved lokalvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Polens regeringsparti går frem ved regionalvalg. Men i Warszawa har oppositionen kurs mod borgmesterposten.

Det højreorienterede og EU-skeptiske Lov- og Retfærdighedspartiet (PiS) har sikret sig det største antal pladser i de lokale styrer rundt omkring i Polen.

Det viser en valgstedsmåling fra analyseinstituttet Ipsos, der er offentliggjort efter valgstedernes lukning søndag aften.

Målingen giver PiS 32,3 procent af de stemmer, der er afgivet i de forskellige regioner. Det er en pæn fremgang i sammenligning med de 26,9 procent, partiet fik for fire år siden.

- Disse resultater tegner godt for parlamentsvalget, siger PiS-leder Jaroslaw Kaczynski.

Men han tilføjer:

- Vi skal arbejde, arbejde og arbejde endnu mere.

Selv om der samlet set er fremgang for regeringspartiet, lider det også flere nederlag rundt omkring.

I hovedstaden Warszawa ser borgmesterposten ud til at gå til kandidaten fra det største oppositionsparti, viser målingen.

Den 46-årige Rafal Trzaskowski, som er proeuropæisk, ventes at slå PiS-partiets 33-årige borgmesterkandidat, Patryk Jaki.

Trzaskowski ser ifølge valgstedsmålingerne ud til at have fået over 50 procent af stemmerne og kan, hvis målingerne holder, undgå endnu en valgrunde.

I Polens landområder, hvor PiS havde håbet på massiv opbakning, har Polsk Folkeparti (PSL) klaret sig godt og ser ud til at tage en stor bid på 16,6 procent af stemmerne.

Søndagens regionalvalg er den første større prøve på, om vælgerne fortsat bakker op om PiS. Partiets politik har udløst store demonstrationer i Polen og forårsaget alvorlige uoverensstemmelser med EU.

PiS har imidlertid stadig opbakning i den brede befolkning, som har nydt godt af velfærdsreformer og stærk økonomisk vækst.

De endelige resultater af regionalvalget ventes offentliggjort af den polske valgkommission midt på ugen. Men allerede natten til mandag ventes der at tegne sig et mere sikkert billede af, om valgstedsmålingerne holder.

Måling: Polens PiS-parti går frem ved lokalvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce