MELLEMØSTEN Valgobservatører strømmer til


MELLEMØSTEN Valgobservatører strømmer til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det internationale samfund holder et vågent øje med præsidentvalget på søndag, når palæstinenserne skal vælge en efterfølger for Yasser Arafat, der døde i november.

Palæstinenserne selv stiller med 12.000 valgobservatører, mens der ventes omkring 8000 udenlandske observatører til valget.

Det betyder, at der i gennemsnit vil være 20 observatører ved hvert stemmested.

Omkring 7000 af de udenlandske observatører er fra private organisationer som f.eks. den danske Palæstinafredsvagter, mens der kommer små 1000 observatører i mere officielle delegationer.

Blandt de mest fremtrædende observatører er USA's tidligere præsident, Jimmy Carter, som i øvrigt også var observatør ved palæstinensernes første valg nogensinde i 1996, da Arafat blev valgt. Der har ikke været præsidentvalg i områderne siden da.

Også den demokratiske senator fra Massachusetts, John Kerry, som i november tabte til George Bush ved det amerikanske præsidentvalg, ventes til Mellemøsten for at følge valghandlingen.

EU stiller med 260 observatører, herunder det danske medlem af EU-parlamentet Gitte Seeberg (K), der efter en rejse i de palæstinensiske områder for nylig rettede en kraftig kritik imod Israels behandling af den palæstinensiske befolkning i Gazastriben, på Vestbredden og i Østjerusalem, som Israel siden 1967 har holdt besat.

Det er netop i disse områder, at 1,7 mio. stemmeberettigede palæstinensere på søndag skal vælge en ny præsident, der ifølge meningsmålinger bliver Mahmoud Abbas. Efter Arafats død blev han udnævnt til formand for Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (PLO). (ritzau)

MELLEMØSTEN Valgobservatører strømmer til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce