Lula reducerer CO2 med 39 procent i 2020


Lula reducerer CO2 med 39 procent i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brasiliens præsident har netop underskrevet en lov, der skal reducerede landets CO2-udslip med 39 procent i 2020. Lovgivningen kritiseres for at være uklar.

Brasilien honorerer et løfte som landets præsident Luiz Inacio Lula da Silva gav på klimakonferencen i København. Tirsdag underskrev Lula en lov, der kræver at landets CO2-udslip mindskes med 39 procent i 2020.

På COP15-mødet lovede præsidenten, at Brasiliens "frivilligt" ville mindske CO2-svineriet med mellem 36,1 og 38,9 procent over 10 år.

Den nye lovgivning bliver dog allerede udsat for kritik, da en række tilføjelser, som skal bestemme, hvor stor en del af nedgangen i CO2-udslippet landbruget, industrien, energisektoren og miljøsektoren er ansvarlige for, endnu ikke er fastsat.

Greenpeaces øverste repræsentant i Brasilien kalder loven for en liste over gode intentioner.

- Brasilien kommer som regel med gode taler på den internationale scene ligesom i København, men i praksis holder landet ikke sit ord, siger Sergio Leitao.

Brasiliens energiminister, Carlos Minc, siger, at han glæder sig over, at landet var i stand til at lovgive i henhold til de løfter, der blev givet i København.

- Det er lige meget om Københavnermødet ikke opnåede de resultater, som vi gerne ville. Vi når stadig vores mål, siger han.

København-erklæringen indebærer blandt andet, at temperaturen ikke må stige med mere end 2 grader. Udslip af CO2 skal mindskes, men teksten indeholder ingen bindende krav, hverken på kort (2020) eller på lang sigt (2050).

Derudover får de fattige lande 30 mia. dollar i klimabistand i perioden fra 2010-2012. Som led i aftalen skal landene hver især indberette mål til FN inden udgangen af 2010.

Lula reducerer CO2 med 39 procent i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce