Lukasjenko mødte pave Benedikt


Lukasjenko mødte pave Benedikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvideruslands præsident, Alexander Lukasjenko, mødte pave Benedikt under et besøg i Rom. Det er hans første besøg i et vestligt land siden 1995.

Hvideruslands præsident, Alexander Lukasjenko, som længe har været en uønsket gæst i Vesten, mødtes i dag med pave Benedikt under et besøg i Italien, som afslutter mere end 10 års diplomatisk isolation.

Lukasjenko, der beskyldes for at undertrykke fundamentale menneskerettigheder i sit land, skulle også have møder med den italienske premierminister, Silvio Berlusconi, og udenrigsminister Franco Frattini.

Under besøget i Vatikanet inviterede Lukasjenko paven på besøg i den tidligere sovjetrepublik.

Omkring 60 procent af Hvideruslands befolkning er ortodoks kristne, mens 14 procent er katolikker. Lukasjenko har tidligere betegnet sig selv som en "ortodoks ateist".

Hans invitation til pave Benedikt er vigtig, efter at der har eksisteret et meget spændt forhold mellem Vatikanet og Hviderusland siden kommunismens fald i 1989.

Lukasjenkos besøg i Italien er hans første officielle rejse til et vestligt land, siden han i 1995 besøgte Frankrig.

I en leder kritiserer Italiens ledende avis, Corriere della Sera, Berlusconi-regeringen for at lade en mand, der kaldes "Europas sidste diktator" bryde ud af sin isolation i Italien. Der har dog været flere positive udviklinger i Hviderusland, hvor politiske fanger er blevet frigivet, og hvor oppositionsaviser har fået mere frihed.

Lukasjenko mødte pave Benedikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce