London Marathon skærper sikkerhed efter Boston-tragedie


London Marathon skærper sikkerhed efter Boston-tragedie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu flere betjente og bombehunde end normalt vil omkranse ruten, når maratonløbet skydes i gang søndag.

Sikkerheden for de tusindvis af deltagere og hundredtusindvis af tilskuere er øget ved søndagens maratonløb gennem Londons gader efter bombeangrebet mod Boston Marathon. Det skriver BBC.

Ofrene for tragedien i Massachusetts vil blive mindet med 30 sekunders stilhed, inden løberne bevæger sig ud på ruten.

Desuden donerer sponsoren, Virgin, to pund for hver løber, der krydser mållinjen efter de godt 42 kilometer. Arrangørerne regner med at rejse mindst 70.000 pund.

De godt 600.000 kroner er øremærket den fond, der er oprettet for at yde økonomisk hjælp til ofrene for bomberne i Boston. Tre personer blev dræbt og snesevis lemlæstet.

I London er der udkommanderet 40 procent flere betjente end ved løbet sidste år, oplyser hovedstadens politi.

Samtidig har Metropolitan Police opdateret sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med den store begivenhed på grund af hændelsen i Boston.

Hundredtusindvis af tilskuere følger hvert år løbet, der slutter i nærheden af dronningens residens, Buckingham Palace. Løberne passerer andre af byens genkendelige vartegn som Big Ben og Tower Bridge.

- Det drejer sig om at sikre, at mennesker, der kommer til London søndag føler sig trygge i byen, siger chefinspektør Julia Pendry, der i fem år har haft ansvaret for sikkerheden omkring løbet.

Hun opfordrer tilskuerne til at holde godt øje med deres ejendele og ikke at lægge dem fra sig. Der vil i år blive indsat flere politihunde, der er trænet til at opsnuse sprængstoffer, end de foregående år, fortæller Julia Pendry.

Den britiske atletikstjerne Mo Farah, der vandt 5000 og 10.000 meter-løbene ved OL i London sidste sommer, stiller op. Farah vil kun løbe halvdelen af distancen som forberedelse til at gennemføre hele løbet i 2014.

- Jeg er kommet for at lære ruten af kende, så jeg er klar til hele løbet næste år, siger han til BBC.

Løbet, der følges af millioner af tv-seere, skydes i gang klokken 10. Sidste år fuldførte 36.784 deltagere. London Marathon blev afviklet første gang i 1981 og regnes for at være blandt de største i verden.

London Marathon skærper sikkerhed efter Boston-tragedie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce