Løkke slipper for COP15-forsvar på topmøde


Løkke slipper for COP15-forsvar på topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grækenlands økonomi krise redder Lars Løkke Rasmussen fra at skulle forklare klimafiaskoen i København på EU-topmøde. Vi nåede det ikke, siger statsministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen slipper indtil videre for at stå skoleret for EU's regeringschefer omkring COP15-fiaskoen.

- Det spørgsmål, hvor vi skulle have en fri diskussion om situationen efter København, måtte vi skubbe til marts, siger statsministeren efter et EU-topmøde Bruxelles, hvor klimaet ellers var på dagsordenen.

EU's nye præsident, Herman Van Rompuy, og kommissionsformand José Manuel Barroso skal i stedet undersøge sagen og komme med et oplæg til det næste EU-topmøde, der finder sted i marts.

- Det, vi primært koncentrerede os om, var situationen i Grækenland, hvor vi i en erklæring giver fuld opbakning til de beslutninger, der er ved at blive truffet i Grækenland, og som skal føre Grækenland ud af krisen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Noget konkret kom der dog ikke på banen.

- Eurolandene vil gøre en målrettet og koordineret indsats, hvis det er nødvendigt, for at sikre finansiel stabilitet i euroområdet som helhed, lød det tidligere på dagen fra Herman Van Rompuy.

Men det betyder ikke, at der er økonomiske hjælpepakker på vej til grækerne, understreger Lars Løkke Rasmussen.

Hvilke tiltag, grækerne mere præcist skal sætte i værk for at redde økonomien, vil de europæiske finansministre diskutere på et møde den 16. februar.

Planen er, at Den Europæiske Centralbank med hjælp fra Den Internationale Valutafond skal overvåge, at grækerne foreløbig får sit statsunderskud ned fra 12,7 til 8,7 procent i 2010.

Løkke slipper for COP15-forsvar på topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce