Letta ventes at blive ny premierminister i Italien


Letta ventes at blive ny premierminister i Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det ventes, at det bliver den 46-årige Enrico Letta, der bliver Italiens nye premierminister.

Italiens præsident Giorgio Napolitano mødes onsdag med Enrico Letta. Det ventes, at han vil blive udnævnt til landets nye premierminister, rapporterer det italienske nyhedsbureau Ansa.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er Letta ankommet til mødet, der finder sted i Quirinale-paladset.

Og selvom der ikke er givet nogen detaljer, ventes det, at Napolitano vil bede Letta danne en regering støttet af hans eget venstreorienterede parti, Silvio Berlusconis højreorienterede og Mario Montis midterparti.

I mellemtiden er Lettas største konkurrent til posten, Giuliano Amato, ankommet til en Machiavelli-udstilling i Rom, oplyser Ansa. "Absolut ja", svarer Amato adspurgt, om han er tilfreds med Letta som leder af regeringen.

Det er håbet, at den 46-årige Enrico Letta vil gøre en ende på den to-måneder lange periode med politisk dødvande i Italien og altså danne en ny regering med en koalition mellem højre, centrum og venstre.

Letta har længe været anset som en af favoritterne til at danne en samlingsregering.

Enrico Letta - hvis onkel Gianni i mange år har været rådgiver for Silvio Berlusconi - har sine rødder i Italiens kristne parti, men er i dag næstformand i Demokratisk Parti, som er det største venstreorienterede parti.

Den politiske situation i Italien har været kaotisk siden valget i landet for to måneder siden. Politikerne kan ikke blive enige om regeringsdannelsen. Der er behov for, at en stærk bæredygtig regering snart sætter ind.

Og den genvalgte Giorgio Napolitano synes også at have meget lidt tålmodighed tilbage med de italienske politikere. Da han blev taget i ed sent mandag, talte han dunder til politikerne.

Han sagde blandt andet, at der skal dannes en regering uden forsinkelse, og at stilstanden i de politiske forhandlinger har udstillet politikernes fejl og uansvarlighed.

Derudover at reformbestræbelserne ligger stille på grund af den døvhed, de politiske kræfter udviser, og at han ikke vil tøve med at drage sine konklusioner.

Hans tale er blevet tolket på den måde, at hvis politikerne ikke i en fart finder ud af at danne en regering, så kan han finde på at gå af som præsident eller udskrive valg.

Komikeren Beppe Grillo og hans Femstjernebevægelse har bebudet, at de vil sidde i opposition, men at de er villige til at støtte visse reformer.

Letta ventes at blive ny premierminister i Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce