Letland støtter Islands præsidents veto


Letland støtter Islands præsidents veto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Letlands udenrigsminister forsvarer Islands præsidents veto mod Icesave-loven og beskylder flere lande for en "overdreven reaktion".

Letland, der ligesom Island har måttet ty til en økonomisk redningsplan med internationale lån, forsvarer Islands præsident. Det baltiske land henviser også til "en overdreven reaktion" fra visse nationer.

Den lettiske udenrigsminister, Maris Riekstins, siger, at Islands præsident Ólafur Ragnar Grímsson havde været i sin gode forfatningsmæssige ret til at nægte at underskrive Icesave-loven. Loven er vedtaget af Altinget med et snævert flertal.

Den handler om, at Holland og Storbritannien i 2008, da Islands økonomi brød sammen, trådte til og betalte omkring 28 milliarder kroner i indlånsgaranti til 320.000 briter og hollændere, der pludselig mistede deres indeståender i den islandske netbank Icesave.

I en meddelelse citerer Udenrigsministeriet Riekstins for at sige, at "de overdrevne reaktioner fra nogle europæiske politikere", herunder truslen om international isolation, skaber frygt og tvivl om demokratiske staters ret til at handle i overensstemmelse med deres love og forfatning.

- Skyldes denne reaktion, at Island er et lille land? Det er svært at forestille sig lignende kommentarer, hvis for eksempel den franske præsident havde handlet på samme måde, tilføjer Riekstins.

Han noterer sig også, at Grímsson havde meddelt, at hans nation fuldt ud anerkendte sine internationale forpligtelser.

Letland støtter Islands præsidents veto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce