Leder af partiet Moderaterna i Sverige trækker sig


Leder af partiet Moderaterna i Sverige trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partileder Anna Kinberg Batra fra svenske Moderaterna kan ikke forny partiet og trækker sig derfor.

Det svenske parti Moderaternas leder, Anna Kinberg Batra, trækker sig fra posten. Det siger hun på et pressemøde fredag.

Beslutningen traf Anna Kinberg Batra torsdag aften. Hun siger, at hun har indset, at hun ikke kan stå for den nødvendige fornyelse af partiet.

Det sker, efter at dele af partiets bagland har krævet hendes afgang. Torsdag krævede 11 ud af 22 regionale partiorganisationer samt Moderaternas ungdomsparti Anna Kinberg Batras afgang.

- Jeg har bred opbakning i store dele af partiet. Men når der er så store dele, som er så kritiske, som de er nu, og som bruger energi på partiets indre liv frem for vores politik, så er min samlede bedømmelse, at forudsætningerne for at gøre et godt stykke arbejde er væk. Det beklager jeg enormt, siger hun.

Moderaterna var en del af den svenske regering fra 2006 til 2014, hvor partiet led et valgnederlag og mistede statsministerposten til Socialdemokraterne.

Partiet er det største borgerlige parti i den svenske rigsdag med 84 mandater ud af 349 pladser.

Men i de seneste meningsmålinger står partiet til at blive overhalet af højrefløjspartiet Sverigedemokraterna.

Moderaterne er en del af en borgerlig alliance i svensk politik med Centerpartiet, Folkpartiet og Kristdemokraterne.

Det vakte røre i den borgerlige alliance, da Anna Kinberg Batra tidligere på året åbnede for samarbejde med Sverigedemokraterna. Men hun fortryder intet, siger hun på fredagens pressemøde.

- Det var rigtigt. Jeg fortryder intet. Det er let at være bagklog.

- At søge støtte i hele Sveriges Rigsdag til sin politik og at stå ved sin politik - det fortryder jeg absolut ikke, siger hun.

Anna Kinberg Batra blev valgt som partileder i 2015.

- Jeg er stolt over, at jeg blev vist tillid som partileder og Moderaternes første kvindelige partileder. Jeg håber, at min datter vil opleve, at Sverige får den første kvindelige statsminister, siger Anna Kinberg Batra.

Leder af partiet Moderaterna i Sverige trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce