Le Pen skubbet væk fra EU-tronen


Le Pen skubbet væk fra EU-tronen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kontroversielle franske højrepolitiker, Jean-Marie Le Pen, indtager alligevel ikke EU-Parlamentets formandsstol. Nye regler skubber Le Pen ud i kulden.

Jens Rohde (V), Bendt Bendtsen (K) og andre nyvalgte europaparlamentarikere bliver alligevel ikke hilst velkommen af den franske højrenationalist, Jean-Marie Le Pen, når det nye EU-Parlament starter op efter næste måneds EP-valg.

Under den sidste samling inden valget har EU-Parlamentet ændret sine interne regler, så det ikke længere er den ældste parlamentariker, der skal styre åbningssamlingen for det nye parlament. Ændringen sker alene for at forhindre den 80-årige Le Pen i at indtage formandsstolen, efter han formentlig bliver genvalgt til parlamentet.

Le Pen har flere domme for racisme og antisemitisme bag sig i Frankrig, og i marts skabte det vrede, at han fra EU-Parlamentets talerstol i Strasbourg gentog, at de nazistiske dødslejre under Anden Verdenskrig var en "detalje".

Efter de udtalelser satte den konservative og den socialdemokratiske gruppe alt ind på at få ændret reglerne inden parlamentsvalget i juni.

- En politiker, som fortsætter med at påstå, at Nazi-gaskamrene er en detalje i historien, kan ikke få æren af at lede denne forsamling, som symboliserer forsoningen af Europas folk, siger tyskeren Martin Schultz, der er gruppeformand for den socialdemokratiske gruppe i parlamentet, til nyhedsbureauet dpa.

I stedet bliver det den afgående parlamentsformand Hans-Gert Pöttering, eller én af de 14 viceformænd i det nuværende EU-Parlament, som leder samlingen.

Le Pen skubbet væk fra EU-tronen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce