Lava truer unik nationalpark i DRCongo


Lava truer unik nationalpark i DRCongo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lava strømmer fra et vulkanudbrud i det afrikanske land DRCongo og truer med at ødelægge en nationalpark, der er på Unescos liste over verdensarv.

Et vulkanudbrud i det østlige DRCongo har sendt store mængder lava i retning af Virunga Nationalpark, som står opført på Unescos liste over verdensarv.

Udbruddet fra vulkanen Nyamulagira kan ødelægge 10 hektar af den unikke nationalpark, som er fyldt med vilde og sjældne dyr, vurderer vulkanologer.

De mener desuden, at lavaen i løbet af kort tid vil begynde at strømme hurtigere.

- Fra mandag vil ødelæggelsernes hastighed stige, fordi de flade sletter begynder at hælde, siger en ledende observatør.

Vulkanen ligger 22 kilometer fra provinshovedstaden Goma, som senest var i fare for at blive ramt af glødende lava i 2006.

Denne gang er ingen mennesker imidlertid i umiddelbar fare, da udbruddet er koncentreret i et tyndt befolket område.

Virunga Nationalpark strækker sig over 790.000 hektar og ligger på en kæde af aktive vulkaner, herunder Nyamulagira. Parken er hjemsted for omkring 200 af verdens sidste 750 bjerggorillaer, som dog befinder sig længere mod øst nær grænsen til Rwanda.

Nationalparken rummer også mange andre dyrearter, herunder elefanter, flodheste og bøfler. Selv om de ikke er i umiddelbar livsfare, så risikerer de at få ødelagt deres maver og tarme af asken fra vulkanudbruddet.

Hidtil har chimpanserne i risikozonen dog ikke været berørt, siger ansatte i nationalparken.

Lava truer unik nationalpark i DRCongo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce