Landsby: Vi er rystede over Ratko Mladic


Landsby: Vi er rystede over Ratko Mladic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den lille serbiske landsby er rystet, efter at den krigsforbryderanklagede Ratko Mladic er anholdt i byen.

Den lille serbiske landsby Lazarevo er rystet og forundret, efter at den krigsforbryderanklagede Ratko Mladic blev anholdt i byen, og det viste sig, at han har boet der i lang tid.

Nogle af de lokale erkender, at det var en offentlig hemmelighed, at Mladic boede i byen. Andre hævder derimod, at anholdelsen af Mladic er iscenesat af myndighederne.

- Lad os være ærlige. Vi vidste meget vel, at Mladic var her, siger en 40-årig mand, der ikke vil have sit navn frem.

Anholdelsen af Mladic er hurtigt blevet et stort samtaleemne på byens barer og caféer, og alle har en mening om det skete.

De fleste indbyggere i byen er overbeviste om, at Mladic er ført til Lazarevo, for at politiet kunne iscenesætte en dramatisk anholdelse, fordi et af hans familiemedlemmer bor i byen.

- Hvem vil gemme sig hos en fætter, når hele verden leder efter dig? Det er ikke logisk. I en landsby som vores kender alle hinanden. Det er ikke muligt, at Mladic kunne være blandt os, uden vi vidste det, siger den 53-årige Miroslav Gacanski, der bor kun et stenkast fra det hus, hvor Mladic blev fundet.

Andre er bekymrede for landsbyens omdømme.

- Vi er chokerede. Alle vil fremover pege fingre af vor landsby, siger den 48-årige Slavujka Predic.

Mladic blev anholdt torsdag morgen af serbiske sikkerhedsstyrker. Han er anklaget for de værste krigsforbrydelser i Europa siden Anden Verdenskrig og især for drab på anslået 8000 unge muslimske mænd i den bosniske by Srebrenica i 1995.

Landsby: Vi er rystede over Ratko Mladic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce