LRA begår krigsforbrydelser


LRA begår krigsforbrydelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FN's kommissær for menneskerettigheder siger, at den ugandiske oprørsgruppe LRA's angreb i Sudan og DRCongo svarer til krigsforbrydelser.

Den ugandiske oprørsgruppe Herrens Modstandshærs (LRA) angreb i det sydlige Sudan og Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo) svarer til det, der kan betegnes som forbrydelser mod menneskeheden.

Det fremgår af to separate rapporter fra FN's kommissær for menneskerettigheder.

Af rapporterne fremgår det, at LRA har været involveret i tortur, voldtægt og børnemisbrug.

- Disse angreb og de systematiske og omfattende menneskerettighedskrænkelser, som LRA står bag, kan udgøre krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden, hedder det i rapporten om LRA's angreb i DRCongo.

I det nordøstlige DRCongo er mindst 1200 mennesker blevet dræbt, mens 1400 andre er blevet bortført, heriblandt 600 børn og 400 kvinder, fremgår det af rapporten. Angrebene har samtidig fordrevet 230.000 mennesker, hedder det i rapporten, der dækker angreb begået i perioden september 2008 til juni 2009.

Af Sudan-rapporten fremgår det, at mindst 27 LRA-angreb fandt sted mellem december 2008 og marts 2009. De angreb kostede omkring 81 mennesker livet, mens mange andre blev bortført for at arbejde som børnesoldater, sexslaver og spioner.

LRA blev dannet i slutningen af 1980 i Uganda. Gruppen blev siden fordrevet fra Uganda til dels Sudan, dels DRCongo, hvorfra LRA har gennemført angreb fortrinsvis mod civile.

I 2005 udstedte Den Internationale Straffedomstol (ICC) en arrestordre på LRA's leder, Joseph Kony, og andre LRA-medlemmer for krigsforbrydelser.

LRA begår krigsforbrydelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce