Kritik af makedonsk valg


Kritik af makedonsk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valget søndag i Makedonien var skæmmet af vold, og det er uacceptabelt, siger OSCE.

Makedoniens premierminister Nikola Gruevski og hans parti vandt stort ved weekendens parlamentsvalg, men internationale valgobservatører klapper ikke i hænderne.

Gruevskis konservative VMRO-DPMNE sikrede sig 47 procent af stemmerne, og først langt bagefter kom Socialdemokraterne med 23 procent. Det er nok til at give partiet et flertal i parlamentet.

Men valget blev skæmmet af skudkampe tidligt søndag, da valget gik i gang, i de etnisk albanske områder i den vestlige del af Makedonien. En person blev dræbt og otte såret, og der var meldinger om valgsvindel flere steder.

- Vold og forsøg på at manipulere med valget kaster beklageligvis en skygge over et i øvrigt veldrevet valg, som gav de fleste vælgere et ærligt valg mellem en række politiske partier, siger den særlige repræsentant for OSCE's valgobservatører, Pia Christmas-Møller - løsgænger i det danske folketing.

- Den vold, vi bemærkede i de etnisk albanske områder er et uacceptabelt brud på freden og folkets demokratiske rettigheder, siger hun.

Kritik af makedonsk valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce