Krisemøde i Vatikanet om sexmisbrug


Krisemøde i Vatikanet om sexmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Irske biskopper til krisemøde hos paven efter skandale om sexmisbrug af børn. Sagen har rystet det katolske Irland, og nu skal tilliden til kirken genoprettes.

Irske biskopper var mandag samlet til krisemøde i Vatikanet for at drøfte en skandale om seksuelle overgreb mod børn.

Tilliden til kirken er tyndslidt, efter at det har vist sig, at den katolske kirke har dækket over misbruget. De 24 irske biskopper, der er rejst til Vatikanet, skal derfor drøfte med pave Benedikt XVI, hvordan tilliden til kirken kan genetableres.

Forud for mødet sagde Vatikanets udenrigsminister, Tarcisio Bertone, at de skyldige må tage ansvaret for deres "afskyelige handlinger".

Mandagens møde, der foregik bag lukkede døre, var det første af tre mellem paven og de irske biskopper. Det er første gang i otte år, at Vatikanet holder sådanne krisemøder.

Afsløringen af, at den katolske kirke i Irland har dækket over omfattende sexmisbrug af børn, kom i en rapport, der blev offentliggjort i november. Overgrebene fandt sted i Dublins ærkebispedømme fra 1975 til 2004. Ifølge rapporten har alle Dublins biskopper i den periode været klar over, at der foregik overgreb, men var mere interesserede i at dække over kirken end at beskytte børnene.

Sagen kan føre til, at flere højtstående gejstlige træder tilbage. Fire biskopper har allerede indgivet deres afskedsbegæring, og paven har accepteret den ene.

En præst har tilstået, at han har misbrugt flere end 100 børn, mens en anden siger, at han har misbrugt børn hver anden uge gennem 25 år.

Ofrene for overgrebene har sagt, at de vil have erstatning, hvilket kan sende den irske katolske kirke ud i finansiel krise. Inden for den amerikanske katolske kirke, der blev ramt af en lignende skandale i 2002, har syv bispedømmer måttet søge konkursbeskyttelse, efter at tusinder har søgt om erstatning for overgrebene.

Krisemøde i Vatikanet om sexmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce