Kraftigt skælv: Usikkerhed om ofre i Iran


Kraftigt skælv: Usikkerhed om ofre i Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsomt jordskælv med styrke på mellem 7,5 og 7,8 har tirsdag rystet Iran. Det er usikkert, hvor mange der er døde.

Det iranske tv siger, at mindst 40 mennesker er omkommet ved et kraftigt skælv på 7,8 i den islamiske stats østlige del ved grænsen til Pakistan. Oplysningerne er ikke bekræftet fra officiel side.

Omvendt siger en talsmand for Irans krisecenter, at der indtil nu ikke er kommet meldinger om irakiske omkomne ved jordskælvet, skriver nyhedsbureauet Isna.

- Jordskælvets epicenter var placeret i ørkenen, og det er ikke mange folk der. Der var ingen dødsfald i byerne omkring epicentret, siger Morteza Akbarpour fra Irans krisecenter til nyhedsbureauet.

I Pakistan meldes der dog om 13 omkomne i grænseområdet, hvor hundredvis af huse også er blevet ødelagt, rapporterer Reuters.

Det er blandt andet gået hårdt ud over den pakistanske by Mashkeel. Alene her har otte personer mistet livet, og over 20 er kvæstet.

I Iran er næsten al kommunikation til områderne omkring epicentret blevet afbrudt, siger Irans Røde Halvmåne, som har sendt redningsmandskab til regionen. Også Dansk Røde Kors' generalsekretær, Anders Ladekarl, er på vej til Iran.

Jordskælvet fandt sted klokken 10.44 lokal tid og havde sit centrum omkring 90 kilometer fra byen Khash. Området ligger i Sistan Baluchistan.

Der blev meldt om rystelser fra skælvet ved Den Persiske Bugt og andre steder i Mellemøsten. Også i den indiske hovedstad, New Delhi, rystede store bygninger, og folk løb ud i gaderne, siger øjenvidner.

Jordskælvet er det kraftigste i Iran i 40 år målt alene på styrke. Ser man på ødelæggelser og omkomne, er sagen en anden.

Under et jordskælv i 2003 i byen Bam i det sydlige Iran mistede 31.000 livet. Skælvet blev målt til 6,3 på richterskalaen.

Den 9. april i år rystede et andet kraftigt skælv på 6,3 Irans eneste atomanlæg. Skælvet dræbte 37 mennesker og sårede 850, da det jævnede to landsbyer med jorden.

De fleste af Irans nukleare faciliteter ligger i det centrale eller vestlige Iran.

Det gælder også atomkraftværket i Bushehr ved kysten til Den Persiske Bugt, men det russiske firma, der har bygget atomkraftværket, siger, at tirsdagens skælv ikke har ført til ødelæggelser på anlægget.

Kraftigt skælv: Usikkerhed om ofre i Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce