Kraftigt nordkoreansk svar på sanktioner


Kraftigt nordkoreansk svar på sanktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordkorea svarer igen på sanktioner fra Sikkerhedsrådet med en meddelelse om, at landet har taget fat på at udvinde plutonium til atomvåben.

Nordkorea er gået i gang med at genudvinde plutonium fra brugte brændselsstave. Det meddelelser Nordkoreas udenrigsministerium i dag gennem det statslige nyhedsbureau KCNA. Og det kommunistiske styre lægger ikke skjul på, at det sker med henblik på at afskrække lande, som frygter det nordkoreanske atomvåbenprogram.

Ifølge KCNA sker genudvindingen af plutonium for at håndtere truslen mod landets sikkerhed. Og eksperter mener, at den aktivitet kan give nordkoreanerne materiale til mindst en ny atombombe.

Nordkorea prøvesprængte sit første a-våben i 2006, og siden har det internationale samfund gennem sekspartsforhandlingerne arbejdet på at få landet til helt at droppe atomaktiviteterne til gengæld for økonomisk hjælp og diplomatiske forbindelser.

Men indtil videre har nordkoreanerne tænkt sig at blive væk fra forhandlingerne i vrede over reaktionerne på en nordkoreansk rakettest først på måneden.

FN indførte i går sanktioner over for tre nordkoreanske firmaer som svar på testaffyringen. Sanktionerne er rettet mod Korea Mining Development Trading Corporation, Korea Ryonbong General Corporation og Tanchon Commercial Bank. Det er Sikkerhedsrådets første håndgribelige skridt mod Nordkorea, efter rådet 13. april fordømte testaffyringen, som menes at stride mod en FN-resolution fra 2006.

Kraftigt nordkoreansk svar på sanktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce