Et jordskælv på 6,0 har tidligt lørdag morgen ramt det vestlige Japan, men der er ingen risiko for tsunami.

Et jordskælv på 6,0 ramte tidligt lørdag morgen den vestlige del af Japan. Skælvet indtraf klokken 5.33 lokal tid i en dybde på mellem fem og 10 kilometer under jordoverfladen.

Mindst 15 personer er kommet til skade, og nogle huse er ødelagt som følge af rystelserne. Der er ingen fare for en tsunami, lyder det fra landets meteorologiske institut.

- Selv om der måske kan opstå mindre ændringer i vandstanden ved kysterne, så har jordskælvet ikke forårsaget nogen ødelæggelser, oplyser instituttet.

Af sikkerhedsårsager valgte myndighederne midlertidigt at indstille flytrafikken fra den store internationale lufthavn Kansai ved Osaka. Også togdriften i området blev stoppet, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Japans i øjeblikket eneste atomkraftværk i drift ligger i det ramte område, men skælvet har ikke forårsaget driftsforstyrrelser.

- Vi har ikke registreret nogen uregelmæssigheder, siger en talsmand for værkets ejer.

Epicentret for skælvet lå ifølge U.S. Geological Survey 38 kilometer nordvest for Wakayama på øen Honshu.

Det er det kraftigste i præfekturet Hyogo siden 1995, hvor et jordskælv på 7,2 ødelagde havnebyen Kobe og dræbte over 6000 mennesker.

Omkring 20 procent af verdens jordskælv indtræffer omkring Japan. Det seneste store skælv ramte i december sidste år i præfekturet Miyagi. Det havde en styrke på 7,3 og udløste en mindre tsunami på en meters højde.

11. marts 2011 omkom omkring 20.000 mennesker, da et skælv på 9,0 i det nordøstlige Japan udløste en kraftig tsunami, som blandt andet smadrede atomkraftværket Fukushima.