Kommunister vil ikke arve succesforfatter


Kommunister vil ikke arve succesforfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svenske ekskommunister takker nej til at arve hele formuen efter krimiforfatteren, Stieg Larsson, der posthumt blev mangemillionær på Millenium-trilogien.

En afdeling af det tidligere kommunistiske Socialistparti i Sverige siger, at den ikke ønsker at arve den afdøde krimiforfatter Stieg Larsson. Pengene til partiet står ellers nævnt i et nyligt fundet testamente fra 1977.

- Vi ønsker ikke at være en del af kampen om testamentet, og vi ønsker ikke at modtage penge på denne måde, siger Socialistpartiets talsmand, Anders Svensson.

Larsson, der som journalist blandt andet kæmpede imod højreekstremismen, var 50 år, da han døde af et hjerteanfald i 2004, umiddelbart før hans nu verdensberømte Millenium-trilogi blev udgivet. Bøgerne, der er oversat til mere end 30 sprog og er ved at blive indspillet som film i Sverige, har gjort Larsson til millionær posthumt.

Indtil for nylig var det en udbredt opfattelse, at han ikke havde efterladt sig et testamente, og hans far og bror har sloges om millionerne med Larssons kæreste gennem mange år, Eva Gabrielsson.

Men i slutningen af maj afslørede et dybdeborende program på svensk tv et testamente, som Larsson skrev i 1977, og af det fremgår, at alle hans penge skal gå til partiet.

Partitalsmand Anders Svensson siger, at hans parti er modstandere af den "forældede" svenske arvelov, der forhindrer Larssons livsledsagerske i at få adgang til royalties fra hans bøger, blot fordi de aldrig giftede sig.

Kommunister vil ikke arve succesforfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce