Kirurg fra tv-serien M*A*S*H er død

Den amerikanske skuespiller David Ogden Stiers, som er bedst kendt for en rolle som kirurg i tv-serien "MASH", er død. Han blev 75 år.

Kirurg fra tv-serien M*A*S*H er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespilleren David Ogden Stiers er død efter længere tids sygdom. Han blev 75 år.

Den amerikanske skuespiller David Ogden Stiers, som er bedst kendt for en rolle som kirurg i tv-serien "M*A*S*H", er død. Han blev 75 år.

Ifølge skuespillerens agent, Mitchell Stubbs, døde David Ogden Stiers lørdag i sit hjem i Newport, Oregon. Skuespilleren var ramt af blærekræft.

David Ogden Stiers spillede kirurgen major Charles Winchester III i tv-serien "M*A*S*H", der foregår på et militærhospital under Koreakrigen. Serien blev sendt i amerikansk tv fra 1972-1983, men har løbende kunnet genses på tv-skærme i de senere år. Også i Danmark.

David Ogden Stiers kom til i seriens sjette sæson. Hans rolle er en snobbet og arrogant kirurg, der dog også viser empatiske sider. Skuespilleren blev nomineret to gange til en Emmy for rollen.

"M*A*S*H"-serien blev skabt på baggrund af en film af samme navn. Da det sidste afsnit rullede over de amerikanske tv-skærme i 1983, sad der mere end 100 millioner mennesker og kiggede på.

Aldrig før eller siden har så mange mennesker i USA set et afsnit af en tv-serie, og det sidste afsnit af "M*A*S*H" er fortsat nummer ni på listen over de 20 største tv-begivenheder i USA. De andre pladser på listen er finaler i den amerikanske NFL-liga, Super Bowl.

I alt blev det til mere end 150 roller i film og på tv. David Ogden Stiers lagde blandt andet også stemme til flere figurer i Disney-film som "Skønheden og Udyret", "Lilo og Stich" og "Pocahontas".

Kirurg fra tv-serien M*A*S*H er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce