Kinesisk dissident stilles for retten


Kinesisk dissident stilles for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retssagen mod en af Kinas ledende dissidenter er blevet indledt i Beijing. Han risikerer mellem fem og 15 års fængsel.

En af Kinas mest fremtrædende dissidenter, Liu Xiaobo, blev onsdag stillet for retten i Beijing, tiltalt for undergravende aktiviteter.

Liu Xiaobo er tiltalt for at "opfordre til undergravning af statens magt" ved på internettet at skrive essays, der er kritiske over for det kinesiske kommunistparti og for at være med til at organisere underskriftsindsamlingen "Charter 08", der kræver en demokratisk omvæltning i et-parti staten.

Liu vil forsvare sig mod anklagerne, men har ikke planer om at anke dommen, hvis den går ham imod, siger hans kone, Liu Xia, der ikke har adgang til retssalen.

Den 53-årige Liu er blevet et symbol på modstanden mod kommunistpartiet, der ikke har vist tegn på at give efter for vestligt pres for at løslade ham og lette restriktionerne mod politiske kritikere og menneskerettighedsaktivister.

Tiltalen for at opfordre til undergravning dækker over enhver kritik af kommunistpartiet og dets politik.

Dissidenter bliver sjældent frifundet af de partikontrollerede retsinstanser. Lius chancer for at undgå fængsel er således små, og han risikerer en fængselsstraf på mellem fem og 15 år.

Retssagen ventes kun at vare én dag, men det er uvist, hvornår retten offentliggør sin dom.

Kinesisk dissident stilles for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce