Kina vil skælde amerikansk ambassadør ud for sanktioner

USA's sanktioner mod Kina over landets køb af russiske kampfly og missiler har bragt Kina og USA på kollisionskurs. I første omgang skal Terry Branstad, som USA's ambassadør i Kina, modtage en formel klage fra Kina ved et møde med viceudenrigsministeren.

Kina vil skælde amerikansk ambassadør ud for sanktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanske sanktioner mod kinesisk militær for køb af russiske våben vækker vrede i Kina.

USA's ambassadør i Kina, Terry Branstad, er blevet kaldt til møde med viceudenrigsminister Zheng Zeguang. Den kinesiske regering er utilfreds med, at USA har indført sanktioner mod en del af det kinesiske militær efter dets køb af russiske våben.

Det skriver People's Daily, der er et kinesisk statsmedie, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Når Terry Branstad møder op, vil han modtage en officiel protest over sanktionerne. Købet, som USA henviser til, lød på russiske kampfly og land-til-luft missiler.

Kinas køb er foretaget hos Rosoboronexport, der er Ruslands hovedeksportør af våben, ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP.

Dermed støder det departement i Kinas forsvarsministerium, som står for at købe og udvikle militærudstyr, ind i amerikanske sanktioner mod Rusland.

I 2017 indførte USA sanktioner mod enhver, der handlede med Rosoboronexport. Sanktionerne var en del af USA's svar på Ruslands ageren under præsidentvalget i USA i 2016 og andre aktiviteter.

Sanktionerne betyder, at en række automatiske straffe indføres mod de personer, der har foretaget købet. Det er i det her tilfælde departementets ansatte.

De kan ikke foretage finansielle transaktioner i USA, skriver AP. Derudover forbydes alt ejerskab af ejendom i USA.

Embedsmænd i USA har oplyst til nyhedsbureauet AFP, at det er første gang, at et tredjeland er blevet straffet som følge af sanktionerne mod Rusland.

Striden mellem Kina og USA er opstået, samtidig med at de to lande har en række andre uenigheder. Kina og USA har udvekslet forhøjede toldsatser på varer til en værdi af mange milliarder.

Derudover har de to lande en uenighed om nogle territoriale spørgsmål i Det Sydøstasiatiske Hav.

Rusland har også brokket sig over sanktionerne. Ifølge præsident Vladimir Putins talsmand, Dmitrij Peskov, forsøger USA at holde Rusland ude af markedet for våben.

Kina vil skælde amerikansk ambassadør ud for sanktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce