Kina øger kamp mod smog forud for OL

I Beijing er der plantet tusindvis af træer og blomster for at give den kinesiske hovedstad et grønnere look, når OL begynder. Men sandstorme og luftforurening er stadig en trussel for atleterne.

Kina øger kamp mod smog forud for OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kina har ansat internationale eksperter til at måle luftforureningen forud for OL. Flere topfolk i sportsverdenen er bekymrede for atleternes helbred.

Smoggen hang tungt hen over Kinas hovedstad, Beijing, i dag, og var en synlig påmindelse om et af de problemer, der endnu mangler at blive løst med kun et halvt hundrede dage til De Olympiske Lege skydes i gang.

Den alvorlige luftforurening i Kina får nu regeringen til at hyre et hold internationale miljøeksperter, der skal se nærmere på luftkvaliteten, og hvordan den kan forbedres.

Ekspertpanelets 12 medlemmer, som fremover tæller miljøeksperter fra Hongkong, USA og Italien, lover at udsende hyppige prognoser for at måle, om der sker forbedringer.

- Hvis prognoserne viser en dårlig situation, vil vi tage strengere midler i brug for at kontrollere forurening, som at begrænse biltrafikken og kørsel ind og ud af Beijing, siger formanden for ekspertpanelet Tang Xiaoyan fra Det Kinesiske Ingeniørakademi.

Tidligere har miljøeksperter stillet spørgsmålstegn ved den kinesiske regerings udsagn om, at luftkvaliteten er blevet bedre.

Myndighederne har planer om at lukke flere fabrikker i Beijing-området og tvinge de 19 største miljøsyndere til at nedbringe forureningen med 30 procent i to måneder.

Forud for OL har flere topfolk i den internationale sportsverden advaret om, at nogle konkurrencer måske slet ikke kan gennemføres, medmindre luften bliver bedre.

Kina øger kamp mod smog forud for OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce