Kina forsvarer klimaindsats i København


Kina forsvarer klimaindsats i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kinesiske nyhedsbureau Xinhua renser premierminister Wen Jiabao for al international kritik af Kinas optræden under FN's klimatopmøde i København.

Kina forsvarer efter omfattende international kritik sin rolle på FN's klimatopmøde i København. Kinas premierminister, Wen Jiabao, er blevet beskyldt for at hindre de vanskelige forhandlinger.

COP15 i København endte med en ikkebindende aftale til stor skuffelse for EU og mange af verdens fattigste og mest udsatte lande, som havde håbet på en mere ambitiøs aftale.

Kina insisterede på, at slutdokumentet ikke skulle indeholde nogen faste CO2-udledningsmål, som de europæiske lande ellers var blevet enige om. Den britiske klimaminister, Ed Miliband, sagde ifølge avisen The Guardian, at Kina og dets allierede havde "kapret" forhandlingerne.

Nyhedsbureauet Xinhua gav i en længere analyse Wen ros for "forsøget i 12. time på at udveksle idéer og nå til enighed" på trods af hans tro på, at det var "umuligt" at nå frem til en juridisk bindende aftale.

"Kina viste den største oprigtighed, forsøgte at gøre sit bedste og spillede en konstruktiv rolle," skriver Xinhua.

Spørgsmålet om kontrol med nedskæringsløfter var det helt store spørgsmål på topmødet, hvor de rige lande mente, at det skulle være muligt at føre international kontrol med, at Kina nu også holdt sine løfter med at begrænse udledning af CO2. Kina mener, at en sådan kontrol vil krænke landets suverænitet.

"I spørgsmålet om gennemsigtighed i egne reduktionsforanstaltninger er Kina ifølge Wen villig til at føre samtaler og samarbejde," skriver Xinhua.

Kina forsvarer klimaindsats i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce