Kina: Jordskred og efterskælv truer redningsarbejde


Kina: Jordskred og efterskælv truer redningsarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redningsarbejdet efter jordskælvet i Kina besværliggøres af dødbringende jordskred og efterskælv.

Tilstoppede veje, murbrokker og jordskred besværliggør redningsarbejdet i den jordskælvsramte region Sichuan i Kina. Nogle steder er det kun muligt at komme frem på gåben.

Her knokler redningsarbejdere fortsat på at finde overlevende i sammenstyrtede huse.

Indtil videre er dødstallet oppe på 188, mens 25 fortsat savnes og flere end 11.000 er såret.

De lokale myndigheder oplyser, at 17.000 familier har mistet deres hjem efter jordskælvet, der natten til lørdag dansk tid ramte regionen med en styrke på 6,6 på richterskalaen.

Overlevende bliver båret væk fra murbrokkerne på ryggen af redningsfolk og frivillige hjælpere, der er strømmet til området hele weekenden.

Redningsarbejdet foregår under en konstant frygt for efterskælv. Siden det første, store jordskælv, har mere end 2000 efterskælv ramt området. De fleste af dem har været mindre rystelser, men enkelte har haft en styrke på 5,0 på richterskalaen.

Samtidig har udsigterne til regn de næste dage øget risikoen for dødbringende jordskred.

- Jeg tør ikke at nærme mig en bjergside. Der er rigtig mange, der er bekymrede, fordi de frygter, at regnen vil bringe mere ødelæggelse siger en kvinde med efternavnet Zhu til nyhedsbureauet AFP.

Over 17.000 kinesiske soldater og politifolk er blevet sendt til området, hvor man fra fem fly er i gang med at tage billeder af de omfattende ødelæggelser.

Det er langt fra første gang, området rammes af jordskælv.

I maj 2008 blev Sichuan-regionen ramt af et meget voldsomt og dødbringende jordskælv. Skælvets styrke blev målt til 7,9 på richterskalaen, og dødstallet var på mindst 70.000.

I april 2010 ramte et stort skælv Qinghai-provinsen lige nordvest for Sichuan og dræbte 2700 mennesker og kvæstede 12.000.

Kina: Jordskred og efterskælv truer redningsarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce